15 Nisan 2010 Perşembe

Microsoft - Visual Studio 2010 Released

En sevdiğimiz oyuncağın yenisi çıktı!!! Evet uzun süredir beklediğimiz Visual Studio 2010 ve .NET 4.0 nihayet resmi olarak sunuldu. :)

Ağzım sulanarak direk Installer'a saldırdım. 4.5 Mb'lık Installer'ı indirip kuruluma geçtim. İlk dikkatimi çeken bir önceki sürümüne göre kurulumun çok daha kolay yapılabilmesi. Neredeyse basit bir program yükler gibi next next diyerek kurulumu tamamlıyorsunuz.



Yüklemeyi tamamlayıp programı çalıştırıyoruz. Yüzler gülüyor "Waay. Güzel yapmış adamlar." tarzı sesler çıkararak yeni bir proje oluşturayım dedim.

ASP.NET Web Application seçeneğini ikiye ayırmışlar. Biri aynen bu isimde. Diğeri ise Create Empty ASP.NET Web Application olarak geçiyor. Normal Web uygulamamızı açtığımızda önümüze gelen bizi biraz şaşırtıyor.




Hani kuru html kodları ? Hani içi boş default.aspx ? O_o Çalıştıralım bakalım ne gelicek ?



Oda ne ? Hadi içeriği anladık da Login ?


Register ? Daha neler adamlar User Management yapmış :)

Evet fazla zaman bulamadan biraz inceledim. Sanıyorum buradan şu mesajı çıkarmak gerekir. Microsoft bize standart biz ASP.NET Web sitesinin bu yapıda olması gerektiğini anlatmaya çalışıyor. Örnek olarak kullanıcıları Membership Provider'ile yönetmiş. Bunlara ek olarak Script klasöründe JQuery dosyaları hazır geliyor. Bu da başka bir mesaj gibi.Web.config değişmiş. Bazı ayarların buradan yönetimini kaldırmışlar. Çok daha temiz bir web.config var karşımızda. Kısacası bakılması didik didik edilmesi gereken daha çok yenilik ve değişiklik var. Bakalım ne kadar zaman bulup araştırıp yenilikleri öğreneceğiz.

Tüm .net severlere selam eder aranızdan ayrılırım efenim. İyi geceler...

Unleash your creativity!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder